U bent hier : Startpagina | Kinderfonds MAMAS

 Kinderfonds MAMAS

  • Kinderfonds MAMAS
  • Kinderfonds MAMAS
  • Kinderfonds MAMAS
  • Kinderfonds MAMAS

MAMAKRACHT redt levens
Zuid-Afrika, het mooiste land ter wereld. Ook een land waar nog teveel kinderen wonen die het zonder hulp niet gaan redden. Voor hun is het leven keihard. Maar de vrouwen van Zuid-Afrika staan op voor de kwetsbare kinderen. Natuurlijk steunen we dat vanuit Nederland. Daarom doneert GO South-Africa 10,- aan Kinderfonds MAMAS  bij elke reis die geboekt wordt. We vertellen u graag iets meer over de MAMAS:

Zelf doen
Gewone mensen in Nederland steunen gewone mensen in Zuid-Afrika in het doen van ongewone dingen. Dat is Kinderfonds MAMAS in het kort: een partnership van betrokken mensen hier en daar die verantwoordelijkheid nemen voor Zuid-Afrikas meest kwetsbare kinderen. De MAMAS organiseren hun eigen projecten en verlenen zorg, de vrienden in Nederland maken het financieel mogelijk.

Dagelijkse zorg en opvang
Op dit moment steunt Kinderfonds MAMAS 24 projecten, stuk voor stuk lokale initiatieven. Gericht op de dagelijkse zorg die voor ons zo normaal is: gezonde voeding, veiligheid, onderdak, kleding, opvang, onderwijs en medische zorg. Bedoeld voor kinderen die het zonder hulp niet zullen redden, zoals straatkinderen, aidswezen, slachtoffertjes van geweld, kindgezinnen en gehandicapte kinderen. De projecten worden geleid door vrouwen die respectvol met mama worden aangesproken.

Tot ze later groot zijn
Deze MAMAS bieden samen meer dan 20.000 kinderen opvang en bescherming. Niet alleen vandaag, maar elke dag weer! Want hulp aan een kind in armoede is een kwestie van lange adem en trouw. Als een peuter een project van de MAMAS komt binnenlopen en een boterham krijgt, zitten de MAMAS er voor 15 of 20 jaar aan vast. Zo zien zij het zelf. Omdat zij het kind zullen begeleiden tot aan zelfstandigheid. Alleen zo krijgen de kinderen cht een eerlijke kans op een positieve toekomst. 

Meer weten of de MAMAS zelf ook steunen?
Ga naar kinderfondsmamas.nl!