VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | Treinreis Zuid-Afrika

Treinreis Zuid-Afrika

Zuid Afrika per trein!

Dé manier om Zuid-Afrika in korte tijd en in alle comfort te verkennen is per trein. De luxe Blue Train brengt u vanaf Pretoria in een dag en een nacht dwars door het Zuid-Afrikaanse landschap, richting Kaapstad of Durban v.v. Met de klassieke stoomtreinen van Rovos Rail wordt u in de watten gelegd wanneer u de verschillende hoogtepunten van het Afrikaanse landschap wil aandoen. Shongololo Express biedt verschillende Trans Afrika treinreizen tegen een interessante prijs. Geniet ontspannen van het diverse Afrikaanse landschap vanuit één van deze prachtige treinen!

Blue Train
Met de klassieke Blue Train leidt de rails u door, langs en over het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Johannesburg. Een dag en een nacht lang kunt u vanuit je luxueuze rijtuig door het raam gluren terwijl de trein verder raast. Over een afstand van 1600 kilometer doorkruist u de wilde natuur, half-woestijn of wijnvelden. Een andere route die de Blue Train aflegt is van Kaapstad naar Port Elizabeth, beter bekend als de Garden Route. Vanaf de Kaap reist u noordwaarts door Langeberg, langs wijnregio’s, richting de kust waar de Indische Oceaan tevoorschijn komt. 
Het verblijf in de trein is één en al luxe. The Blue Train is eigenlijk een mobiel vijfsterrenhotel. Elk compartiment bestaat uit een eigen badkamer met een goudglanzende vloer, telefoon en een televisie met een videokanaal waarop u de documentaires over de omgeving waar u doorheen reist kunt bekijken. Uiteraard ontbreekt een comfortabel één of tweepersoonsbed niet. Aan al deze elegantie hangt wel een prijskaartje.
Klik HIER voor een video over het Blue Train product

Rovos Rail
Een treinsafari van Rovos Rail is te vergelijken met die van de The Blue Train. Met een nostalgische stoomtrein van buiten, maar met de luxe van tegenwoordig binnenin, verkent u Zuid-Afrika. Rovos Rail rijdt met drie treinen, waarvan het merendeel van de rijtuigen stammen uit de jaren ’20 en ’30. Bij de restauratie van andere rijtuigen is rekening gehouden met de stijl uit deze jaren. De verschillende compartimenten zien er sfeervol uit en in zowel de Royal Suite als in de Deluxe Suite zit een minibar. Tijdens het avondmaal geniet u van een heerlijk Zuid-Afrikaans wijntje terwijl het landschap aan u voorbij trekt. 
Reizen in luxe met Rovos kan op vele manieren. Van een tweedaagse tocht tot, als uw portemonnee zwaar genoeg is, een avontuur van bijna twee weken. Rovos Rail heeft aardig wat treinsafari’s te bieden. Zo kunt u opstappen in Pretoria en een tweedaagse reis maken richting de Victoria Falls. De trein kronkelt zich een weg door het gebied van de Drakensbergen op weg naar Nelspruit. Uiteindelijk rijdt de stoommachine richting Pietersberg waar je op een historisch Convair 440 vliegtuig stapt die je naar de Victoria Falls vliegt in twee uur tijd. 
Een andere reis begint in Pretoria en eindigt aan de kust bij Durban. Tijdens deze 3-daagse reis maakt u onderweg uitstapjes naar een aantal indrukwekkende wildparken.Het is exclusiviteit ten voeten uit, wanneer u met  Rovos Rail een 9-daagse golfsafari maakt. Tussen Pretoria en Sun City bezoekt u maarliefst 5 van de meest spectaculaire golfcourses die Zuid-Afrika te bieden heeft. 
Klik HIER voor een video over het Rovos product. 
 
Shongololo Express e-brochure

Shongolo Express  is overgenomen door Rovos Rail (april 2016). Het blijft een 3 ster product. (Rovos Rail is 5 ster product.
De reisschema’s en routes zijn aangepast. Rovos Rail probeert het achterstallig onderhoud zo spoedig mogelijk af te ronden, voor 2016 gelden er echter heel veel aanpassingen. Zodra alles is afgerond passen wij onze website aan. Hieronder vindt u de laatste informatie over het huidige schema, prijzen en routes. Wij kunnen al deze reizen voor een scherpe prijs voor u boeken. Gebruik boekingsformulier om contact met ons op te nemen.
KLIK
Toen de inheemse bevolking van het zuidelijke Afrikaanse continent de eerste treinen aan de verre horizon zagen opdoemen, deed de vorm en de bochtige beweging van de trein hen denken aan een ’Shongololo’ oftewel duizendpoot.
Shongololo Express begon haar activiteiten in 1995 en het bedrijf heeft nog steeds een zeer speciale ervaring te bieden aan de bezoekers van Zuidelijk Afrika. De grote avontuurlijke treinreizen van de Shongololo Express gaan namelijk dwars door zeven landen: Zuid-Afrika, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Zambia en Namibië.

Rovos Treinreis Pretoria - Kaapstad
1 Rovos Treinreis Pretoria - Kaapstad treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Ervaar de nostalgie en luxe met de Rovos Treinreizen. Deze 48 uur durende reis voert u van Pretoria naar Kaapstad. Onderweg maakt u een stop in diamantstad Kimberley. Door de vele moderne voorzieningen en uitmuntende persoonlijke service zult het u aan boord van de 'Pride of Africa' aan niets ontbreken! 

Rovos Treinreis Pretoria - Durban
2 Rovos Treinreis Pretoria - Durban treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Historie en safari gaan samen tijdens de 3-daagse reis met de luxe Rovos-trein van Pretoria naar Durban. Aan boord van de 'Pride of Africa' geniet u van de service en comfort en tijdens de excursies maakt u safari's en staat u oog in oog met het wild in Zuid Afrika.  

Rovos Treinreis Pretoria - Victoria Falls
3 Rovos Treinreis Pretoria - Victoria Falls treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Een luxe treinreis door het adembenemend mooie landschap van Afrika terwijl u wordt omringd door de uitmuntende persoonlijke service aan boord van de 'Pride of Africa' van Rovos Rail. Gedurende 4 dagen reist u van Pretoria naar de geweldige Victoria Falls. 

Rovos Treinreis Namibia Safari
4 Rovos Treinreis Namibia Safari treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Een geweldige ontdekking van Woestijn tot de Atlantische Oceaan. Tijdens deze 9-daagse reis verblijft aan boord van de luxe “Pride of Africa” van Rovos Rail terwijl u door de meest historische gebieden van Zuidelijk Afrika reis zoals de Sossusvlei en Etosha N.P. 

Rovos Treinreis Kaapstad - Dar es Salaam
5 Rovos Treinreis Kaapstad - Dar es Salaam treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Ervaar deze wereldberoemde reis door de helft van het Afrikaanse continent. De luxe trein “Pride of Africa” brengt u in 14 dagen door Botswana, Zimbabwe, Zambia en Tanzania. U ziet de Victoria Falls en gaat op prachtige safari’s. Een onvergetelijke route! 

Rovos Treinreis African Golf Collage
6 Rovos Treinreis African Golf Collage treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Een prachtige aaneenschakeling van het Afrikaanse landschap, wildlife, geschiedenis en cultuur. Deze panoramische treinreis voert u door de wijnlanden van de Tuinroute naar Kaapstad.  

Blue Train Treinreis Pretoria - Kaapstad
7 Blue Train Treinreis Pretoria - Kaapstad treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Met de Blue Train maakt u een treinreis van uitzonderlijke klasse. Deze wereldberoemde treinen bieden een ongeëvenaarde luxe en comfort. Gedurende 2 dagen reist u volledig in stijl door het Afrikaanse landschap en geniet een moderne ambiance. A ‘Journey of a lifetime’. 

Blue Train Treinreis Pretoria - Hoedspruit
8 Blue Train Treinreis Pretoria - Hoedspruit treinreis Zuid Afrika, Treinreis,

Geniet van de exclusieve luxe en comfort van de Blue Train tijdens deze reis van Pretoria naar Hoedspruit/Krugerpark, 's werelds beroemdste wildpark!