VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Baviaanskloof

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | northern---eastern-cape | Baviaanskloof

Zuid Afrika - Northern & Eastern Cape - Baviaanskloof

Het prachtige Baviaanskloof  Nature Reserve is 270.000 ha groot en  ligt ongeveer 120 km. ten westen van Port Elizabeth in de Oost-Kaap provincie. Het terrein is bergachtig, ruig en ongerept en u kunt de kloof alleen met een 4x4 doorkruizen. Begin in het oosten in Komdomo, de weg leidt door de ruige schoonheid van de kloof van de Grootrivier. Deze weg loopt kronkelend door het ongerepte reservaat naar  Willowmore in het Westen. Een totale afstand van ongeveer 203 km, reistijd tussen de 6 en 8 uur. Tegenwoordig is de weg tussen Cambria en Geelhoutbos alleen toegankelijk met een 4x4.
Er zijn geen winkels en benzinestations in de Baviaanskloof.

De Baviaanskloof  wordt gekenmerkt door een extreem uiteenlopende landschap, kleurrijke kliffen en rotsformaties zijn kenmerkend voor dit gebied van hoofdzakelijk zandsteen, het zelfde type sediment als de Tafelberg..

In de Baviaanskloof vindt u meer dan 1000 verschillende plantensoorten. Deze omvatten soorten van de bekende Erica en Protea families. Ook vindt men hier cycaden, een type plant dat al voorkomt sinds het dinosauriŽr tijdperk.

lees verder onder tabblad "reisinformatie"

voojaar in Baviaanskloof
voojaar in Baviaanskloof
voojaar in Baviaanskloof
voojaar in Baviaanskloof
voojaar in Baviaanskloof