VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Durban

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | kwazulu-natal-free-state | Durban

Zuid Afrika - Kwazulu-Natal-Free State - Durban

In Durban wonen ruim drie miljoen mensen, met verschillende culturele achtergronden. Zo is er een grote Indiase gemeenschap.
Durban is een geliefde vakantiebestemming met een aantrekkelijk strand, maar het is ook de drukste haven van Zuid-Afrika en heeft een belangrijke industriële sector. De haven is een van de grootste natuurlijke havens in de wereld.

In 2010 kreeg deze stad aan de noordkant een nieuwe luchthaven, King Shaka airport. Umhlanga (spreek uit Oemslangka) ligt ten Noorden van de stad, hier vind je lange brede stranden en één van de grootste shopping Malls van het zuidelijk Halfrond: Gateway.

De lange, aaneengesloten rij van hotels langs de kustlijn staat ook bekend als Durbans Golden Mile.  Leuke wijken zijn Morningside en Barea. Floridaroad is de plek voor gezellige bars, restaurants en clubs.
Ben je sportief aangelegd ga dan eens kijken in de Wavehouse, een 4000m2 overdekt surfpaleis met kunstmatige golven. Of beklim de boog over het Moses Mabhida voetbalstadion (WK 2010) en geniet van het adembenemende uitzicht over de oceaan en de Valley of the Thousand Hills in het achterland.
Durban staat verder bekend om uShaka Marine World, een waterpark met dolfijnenshows en grote aquaria met haaien en andere onderwaterdieren. In het restaurant is een grote glazen wand waarachter de haaien zwemmen, liefhebbers kunnen het water in, om ze te voeren.

uShaka Marine en de Golden Mile van Durban
uShaka Marine en de Golden Mile van Durban
Durban Big Swing Moses Mabhida stadion
Valley of the Thousand Hills vakantie Zuid-Afrika
Durban Botanical gardens vakantie Zuid-Afrika
Ghandi Museum Phoenix Settlement
Durban uShaka Marine World vakantie Zuid-Afrika
Durban Florida Road vakantie Zuid-Afrika
surfers in de Indische Oceaan bij Durban
Het gezellige Wilson's Warf met uitzich haven
Durban convention Centre Indaba Zuid-Afrika