VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | overberg | Gansbaai

Zuid Afrika - Western Cape - Overberg - Gansbaai

Sta oog in oog met de Carcharodon Carcharias, ofte wel.... Great White Shark in Gansbaai.

Altijd al een keer vanuit een kooi de Great White willen zien, dan is de beste plek voor dit avontuur Gansbaai.
Dit niet-toeristische dorpje ligt op 30 minuten rijden van Hermanus. Gansbaai staat niet alleen bekend om zijn Shark Cage Diving, het is ook een geweldige plek om oog in oog te staan met de walvissen die hier het ondiepe water opzoeken in de baai om te kalveren. (seizoen: eind juni tot december). Er zijn dagen dat er  200! walvissen in de baai liggen.
Voor de durfals is er een uitgebreid aanbod van bedrijven die het duiken met de haaien aanbieden. Onze voorkeur gaat echter uit naar The Great White Adventure Centre op de Mainroad. Elna en Dave, geboren en getogen in Gansbaai, runnen hun eigen bedrijf met veel passie en zullen er alles voor doen om het verblijf in Gansbaai tot een succes te maken. Heb je de tijd, boek dan een zee kano tour, in het seizoen laveer je in je eigen kano tussen deze dobberende kolossen, het record aantal walvissen gezien tijdens de kano tocht  staat op 70!
Houd er rekening mee dat er gemiddeld van de 30 dagen er 20 dagen geschikt zijn om het water op te gaan en naar de haaien te duiken. Het is daarom beter om minimaal 2 nachten te blijven, zo vergroot je de kans op een succesvolle ontmoeting met “Jaws”.
Heb je echt ongeluk met het weer en kun je niet de zee op, dan biedt Elna je in overleg een alternatieve tour aan.

Gansbaai heeft twee restaurants en een lunch café.
Overnachten doe je in de Roundhouse, een fantastische plek met uitzicht op de baai en de bergen, zie accommodatie.