VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Kariega Private Game Reserve

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | northern---eastern-cape | Kariega Private Game Reserve

Zuid Afrika - Northern & Eastern Cape - Kariega Private Game Reserve

Aan het einde van de Tuinroute, 141 km verwijderd van Port Elizabeth en 14 km van Kenton-on-Sea, ligt dit 9000 hectare grootte privé reservaat, met 5 verschillende Eco systemen en overweldigende vergezichten .
Op 6 mei 2009 bracht ik een bezoek aan Kariega en kreeg een rondleiding door dit fantastische reservaat en bekeek de vier verschillende accommodatie mogelijkheden. De dieren in Kariega, zijn uitermate relaxed (er wordt niet gejaagd!) en nieuwsgierig. Ik zag leeuwen, neushoorns (2 families), zebra, giraffe, buffels, nijlpaarden, waterbuck, koedoe, wrattenzwijn, struisvogels, gnoe en andere antilopensoorten.

Jacques, één van de rangers die als extra taak heeft de cheetah's van Kariega te registreren en hun gedrag te onderzoeken, vertelde met veel passie over de dieren in het reservaat en hun leefwijze.


De volgende ochtend was er een tweede gamedrive met een fantastisch begin. Vanaf de steiger aan Bushmans River Lodge, stap je in één van de snelle speedboten, deze brengt je in 20 minuten over de kronkelende rivier naar een ander stuk reservaat verderop. Hier stond een open jeep voor ons klaar en de komende twee uur brachten we op nieuw door in de bush van de Eastern Cape. We gingen op zoek naar de olifanten, samne met ranger Mike, we kamen ze op het spoor, verse poep en los getrokken takken en struiken lagen her en der verspreid. De tocht ging door de wildernis, over verscholen paadjes, rivierbeddingen, af en toe bukkend voor overhangende takken. Ook deze ranger deed zijn uiterste best om ons zoveel mogelijk dieren te laten zien. Nu zagen we de leeuwen die in de struiken aan het “uitbuiken” waren van een “kill” van de dag ervoor, de olifanten lieten zich echter niet meer zien, we hadden een goed excuus om ooit nog eens terug te komen op deze schitterende plek.    

Ingrid Gorter mei 2009