VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Kgalagadi Transfrontier Park

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | northern---eastern-cape | Kgalagadi Transfrontier Park

Zuid Afrika - Northern & Eastern Cape - Kgalagadi Transfrontier Park

Kgalagadi Transfrontier Park is een groot natuurreservaat (38.000 km) in het Noorden van Zuid-Afrika en is een samenvoeging (sinds 1992) van Kalahari Gemsbok National Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana. Kgalagadi betekent plek van de dorst. Het landschap bestaat uit woestijn (Kalahari) met rode zandduinen, schaarse vegetatie, hier en daar een boom en de droge rivierbeddingen van de Nossob en Aoub rivieren. Af en toe na zware onweersbuien stroomt er water door de beddingen wat een feest voor het wild is dat in grote getallen hiernaar toe trekt. Ondergronds stroomt echter altijd water wat voor vegetatie rond de beddingen zorgt.
Dieren die je hier aan treft zijn o.a.: de gemsbok, of te wel oryx, Kalahari leeuw (leeuw met zwarte manen) cheeta, luipaard, hyena, grote groepen migrerende gnoes en verschillende springboksoorten. Er leven zo'n 200 vogelsoorten zoals: de gier, adelaar, arend, buizerds, ijverige wevervogeltjes en de fimposante secretaris vogel.

Het klimaat in de Kalahari is extreem, in de zomer (januari) lopen de temperaturen op tot 40 C en in de winter kan het 's nachts flink vriezen (11 C). In het park vindt je traditionele lodges Rest Camps genoemd. De lodges zijn voorzien van airconditioning en zwembaden en op het terrein is vaak een winkel. Wil je meer avontuur dan kun je overnachten in n van de zes Wilderness Camps, welke niet meer bieden dan een onderdak en water om je te wassen. Bezoekers moeten zelf hun eigen eten, drinken en brandhout meenemen.

De wegen zijn moeilijk begaanbaar voor gewone auto's en het gebruik van een 4 x 4 wordt aangeraden.