U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | Kwazulu-Natal-Free State

Zuid Afrika - Kwazulu-Natal-Free State

Kwazulu Natal
Vasco da Gama was de eerste Europeaan die de kusten van Natal zag op kerstdag 1497. Kerstmis wordt in het Portugees als Natal vertaald, wat de originele naam was van deze regio.

In 1839 stichten de blanke voortrekkers hier de Republiek Natalia. In 1843 werd de republiek door de Britten opgeheven en geannexeerd. Na de val van de apartheid was de regering van Natal in handen van de Inkata Vrijheidspartij van Mangosuthu Buthelezi. Hij werd door het ANC beschouwd als collaborateur met het apartheidsbewind.
Bij het akkoord tussen ANC en de Nasionale Party dreigde de Inkata buitenboord te vallen. In Nathal brak een verschrikkelijke burgeroorlog uit. Tenslotte kozen de Zoeloes voor aansluiting bij het nieuwe Zuid-Afrika. Met koning Goodwill Zwelithini aan het hoofd trokken zij naar Durban om vrede te sluiten.
De provincie werd hernoemd in KwaZulu-Natal. De provincie is de thuishaven van de Zulu monarchie, en de meerderheid van de bevolking en gesproken taal is Zoeloe. Het is ook de enige provincie in Zuid-Afrika die in zijn naam de dominante etnische groep draagt.

lees verder onder tabblad "reisinformatie"

uShaka Marine Durban aan tafel met de haaien
Florida Road Durban
Wave Surfing Durban
iSmangaliso Wetland Park (St Lucia Wetland Park)
Maputaland Kwazulu Natal
Drakensberg
Drakensberg Kwazulu Natal
Drakensberg Cathedral Peak
suikerrietvelden in Kwazulu Natal
suikerrietvelden in Kwazulu Natal
suikerrietvelden in Kwazulu Natal
Sardine Run Kwa Zulu Natal
Walvishaai voor de kust van Maputaland
Zulu dansers