VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Overberg

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | western-cape | Overberg

Zuid Afrika - Western Cape - Overberg

Overberg is het gebied dat begrensd wordt door Hermanus aan de westkant en aan de oostkant door Heidelberg aan de N2. In het noorden vind je de Langeberg Mountains en in het zuiden het meest zuidelijke punt van het gehele continent, Cape Agulhas. Agulhas is het punt waar de Atlantische oceaan en de Indische oceaan samen komen, een geliefde plek voor veel toeristen.
Het hele gebied wordt omzoomd door de kust, waar in het seizoen ( juni tot december) de walvissen vanaf de stranden te zien zijn. Een bekende plaats voor boottochten om de walvissen van dichtbij te spotten is Gansbaai en ook het natuurreservaat De Hoop is populair bij de walvissen om dicht langs de kust hun kunsten te vertonen.
De Overberg kenmerkt zich verder door de vele graan- en schapen boerderijen en daaruit blijkt dat het gebied zeer vruchtbaar is. De Breede Rivier stroomt er door en dat is ook de reden geweest dat de boeren van de Verenigde Oostindische Compagnie ( de Voortrekkers) neerstreken in het stroomgebied van deze rivier. Belangrijke natuurparken zijn: Marloth Nature Reserve waar gevarieerde wandelingen en paardrijtochten mogelijk zijn. Het Bontebok National Park werd het toevluchtsoord van de bijna uitgestorven bontebok en is een eldorado voor de fynbos kenners en De Hoop Nature Reserve, een beschermd natuurgebied aan de Indische Oceaan. Het gebied rond Robertson met meer dan 40 wijnbedrijven, is populair bij de wijnliefhebbers.