VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Paternoster

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | western-cape | Paternoster

Zuid Afrika - Western Cape - Paternoster

Paternoster heeft zoveel te bieden en daarnaast is het een prachtige romantische plek aan de West-Coast een plek voor de natuurliefhebber in de breedste zin van het woord!

Paternoster betekent "Onze Vader" en er werd door de Portugese schipbreukelingen heel wat gebeden, om toch vooral ooit weer terug te kunnen keren naar hun thuisland.

Paternoster is een pittoresk traditioneel vissersplaatsje en heeft uitzicht over de Atlantische oceaan en haar een schitterende kustlijn. Het is een plek waar u zich veilig voelt en omringt door de natuurlijke schoonheid heerlijk tot rust zal komen. Hier kunt u heerlijk uitwaaien aan het 10 kilometer lange witte zandstrand, prachtige foto's maken van oude verweerde boten, hardwerkende vissers en hagelwitte huisjes... Tijdloos en charmant is het dorp en haar kleurrijke inwoners geven u nog datzelfde gastvrije gevoel als 100 jaar geleden. Paternoster is de plaats om te genieten van lokale specialiteiten dus ga voor verse 'zeevruchten' en daarvan is vooral de kreeft bekend.

Het plaatsje ligt aan de spectaculaire West-Coast in de West-Kaap provincie is een populaire vakantie bestemming. Het is op ongeveer 90 auto minuten rijden van Kaapstad en ook de wijnlanden en de Cederbergen zijn gemakkelijk vanuit hier te bereiken.
 
Bezoek het 5 kilometer verder gelegen Tietiesbaai nature reserve waar de laatst bemande vuurtoren; de Cape Columbine, de zeeschepen veilig langs de kust loodst. U kunt de scheepswrakken bezoeken en daarnaast ook uitleg krijgen over de geschiedenis van de schepen. De Lisboa was misschien wel het interessantste schip dat hier schipbreuk leed op 23 oktober in 1910, op haar eerste vaart.
 
Geniet van de bloemenpracht in het voorjaar in het Tietiesbaai Nature reserve. U kunt boottrips maken om te gaan zeevissen, zeekajakken, kite surfen, vliegeren, wandelen, paardrijden over het strand en een bezoek brengen aan het West-Coast Fossielen park.