VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | tuinroute | Plettenberg Bay

Zuid Afrika - Western Cape - Tuinroute - Plettenberg Bay

Bahia Formosa oftwel Plettenberg Bay

Plettenberg Bay ligt aan de tuinroute in de Western Cape. De Portugezen noemde het Bahia Formosa (prachtige baai) toen zij hier voor het eerst aan land gingen. De geschiedenis van Plet gaat echter nog veel verder terug, in de grotten bij Keurboomstrand zijn bewijzen gevonden dat 100.000 jaar geleden, in het stenentijdperk, hier al mensen woonden.
In 1487 kwam Bartholomeus Dias hier voor het eerst aan land. Later (1763) trokken de Europeanen steeds verder het land in en vestigden zij zich als boeren en jagers in Knysna. In 1779 vond de toenmalige gouverneur van de Kaap, Baron Joachim van Plettenberg, het de hoogste tijd om de naam van het plaatsje te veranderen in Plettenberg.

Het klimaat in Plet is aangenaam: In de zomer (onze winter) is het overdag rond de 23°C en 's avonds 17°C, in de winter is dit 17°C/10°C.
In het walvisseizoen (juni-september) kunnen je de migrerende walvissen zien in de oceaan, op Beacon Island kun je de overblijfselen van een walvisstation zien. Met een beetje geluk zie je in de golven dolfijnen. In het wapen van Plet zie je de Pansy Shell (een soort schelp) welke hier veel gevonden wordt. Verder vind je hier, bij de monding van de Keurboom's Rivier één van de grootste zeemeeuwen kolonies van Afrika.

Mooie stranden zijn:
Robberg Beach
Beacon Island Beach
Lookout Beach