VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Prince Albert

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | western-cape | Prince Albert

Zuid Afrika - Western Cape - Prince Albert

Als toegang tot de droge wildernis van de Great Karoo, vormt het kleine dorpje Prince Albert een oase van rust met indrukwekkende bergen, helder stromend water, prachtige tuinen en fruitboomgaarden.
Deze kleine gemeente is de thuishaven van de, wonderschoon bewaard gebleven, Kaap-Hollands, Karoo en Victoriaanse gebouwen. Het is een populaire plek om even te relaxen in de zon, te genieten van de heldere hemel vol met vonkelende sterren, of om te luisteren naar de oorverdovende stilte....

In de omgeving kunt u wandelen, mountain biken, vogels spotten en genieten van de historische huizen gebouwd in Kaaps-Hollandse en Victoriaanse stijl. In Prince Albert staan 14 gebouwen welke op de monumentenlijst staan, waaronder The Bergkant Lodge, het Swartberg Hotel en Dennehof. De 27 km lange Swartberg pass route, wordt gezien als één van de mooiste bergpassen ter wereld. De weg  over de pas is niet geasfalteerd, bij goed weer kunt u, ook met een sedan, de pas oversteken. Helaas heeft een overstroming in april 2017 de pas zwaar beschadigd en is deze voorlopig gesloten.
Prince Albert is een oase voor iedereen die van Arts & Crafts houdt. Meer dan 100 vuilnisbakken in Prince Albert zijn sinds het Dustbin Art Project in 2012, omgetoverd tot kleine kunstwerkjes Omdat Prince Albert nauwelijks last heeft van “lichtvervuiling” is het een uitgelezen plek voor Astro Tours. Bij African Relish kun je een kookworkshop volgen, wij kozen voor de Karoo Classic workshop van een halve dag.

The Olde Shoppe Prince Albert
The Olde Shoppe Prince Albert
The Olde Shoppe Prince Albert
Nederlands Hervormde Kerk Prince Albert
Kookworkshop African Relish Prince Albert
Swartberg pass Prince Albert
Swartberg pass Prince Albert
Avoova Ostrich Egg art
Swartberg pass naar Prince Albert
Swartberg pass naar Prince Albert
Swartberg pass naar Prince Albert
Swartberg pass naar Prince Albert