VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | wijngebied | Somerset West

Zuid Afrika - Western Cape - Wijngebied - Somerset West

Somerset West is gelegen aan de voet van de Helderberg Mountains in de West Kaap. Somerset West ligt aan de N2 richting tuinroute, 40 minuten vanuit Kaapstad en slechts 30 minuten van de luchthaven van Kaapstad. 
De geschiedenis gaat terug naar het jaar 1672, toen werd hier door Nederlandse soldaten een  vee-post opgericht. In 1700 kreeg Willem Adriaan van der Stel hier een stuk grond van de VOC commissaris. In 1701 begon hij met de bouw van zijn landgoed welke later de naam Vegelegen kreeg.

Pas toen de boeren in1819 toestemming kregen van Gouverneur Lord Charles Somerset, hier een kerk te bouwen, kreeg de nederzetting de naam Somerset West. Het aangename klimaat ten opzichte van Kaapstad, dat slechts op 45 km afstand aan de grillige oceaan ligt, zorgt ervoor dat Somerset West een geliefde plek is voor reizigers over de hele wereld. Ook de vele historische huisjes in de prachtige Kaap Hollandse bouwstijl, maken van Somerset West een populaire bestemming in de wijnlanden.
Bezoek het 300 jaar oude Vergelegen wijnlandgoed, of geniet van een rondje golf op de vele mooie banen in de omgeving. Op slechts enkele minuten vanaf Somerset West ligt Gordon's Bay, vanaf  hier kunt u in het seizoen (juni-september) de walvissen langs de kust zien trekken.

landgoed Vergelegen bij Somerset West
landgoed Vergelegen bij Somerset West