VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in St Francis Bay

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | northern---eastern-cape | St Francis Bay

Zuid Afrika - Northern & Eastern Cape - St Francis Bay

De 70 kilometerlange langs de N2 is St. Francis Bay. De baai strekt zich uit vanaf Cape St. Francis tot Sea View, 20 kilometer voor Port Elizabeth. De baai is bekend om haar hoge golven. Vooral Jeffrey's Bay staat te boek als een paradijs voor surfers. Jaarlijks worden hier grote wereldkampioenschappen gehouden. Het Australische surfbedrijf Billabong is een goede bekende in dit dorp. Seal Point is een gerenommeerde surfspot ook wel bekend van de film  'The Endless Summer.'

Het dorpje St. Francis Bay bestaat uit kanalen en bebouwing met Port St. Francis als haven. De architectuur van het dorp is eigenlijk heel uniek binnen Zuid-Afrika. Voor een deel bestaat het dorp uit zwart en witte huizen die aan elkaar gelinkt zijn via kanalen en omringd door de oceaan. In een ander deel heeft het Mediterrane karakter de overhand met ruime opgezette woonwijken in aarde-kleuren. In de haven van St. Francis Bay vindt u winkeltjes en restaurants.

Het gebied beschikt ook over een aantal natuurgebieden zoals het Irma Booysen Nature Reserve, Seal Point Nature Reserve, Seal Bay Nature Reserve en Cape St Francis Nature Reserve. Langs de kust vind je grote stukken Fynbos, deze zeldzame planten staan in bloei in de maand augustus.  The Sand River heeft onderliggende geheimen, deze rivier vervoert jaarlijkst ongeveer 80.000 kubieke meter zand van Oyster Bay naar St Francis Bay.