VERFIJN UW KEUZE

Plaatsen in Upington

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | northern---eastern-cape | Upington

Zuid Afrika - Northern & Eastern Cape - Upington

Upington is gelegen aan de oever van de Oranjerivier en is het bestuurlijke centrum van de gemeente Khara Hais. In de Zuid-Afrikaanse winter (Europese zomer) is het in Upington ongeveer 29 graden Celsius. Daarmee is ze de warmste stad van Zuid-Afrika. Upington ligt op een hoogte van 835 meter boven zeeniveau.

Upington is het dichtsbijzende stad bij de Augrabieswaterval, onbetwist de grootste van Zuid-Afrika's watervallen. Het landschap is erg droog maar de grond is vruchtbaar en de gewassen, zoals vruchten,groenten en tarwe, groeien in besproeide velden. Dit gebied staat bekend om zijn druiven, rozijnen en wijnen van export kwaliteit, alles groeit en bloeit op de bevloeide velden langs de Oranjerivier.

Orange River Wine Cellars heeft het hoofdkantoor in Upington en is de grootste wijncoöperatie van het land en de op één na grootste wijncoöperatie van de wereld. Orange River Wine Cellars bestaat uit vijf wijnhuizen welke gelegen zijn in Upington, Groblershoop, Grootdrink, Keimoes and Kakamas.

vakantie Zuid-Afrika Upington
vakantie Zuid-Afrika Upington
Upington Zuid-Afrika
Upington Zuid-Afrika
Upington Zuid-Afrika
vakantie Zuid-Afrika Upington