U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | Western Cape

Zuid Afrika - Western Cape

In 1652 werd aan Jan van Riebeeck de opdracht gegeven om aan de Kaap de Goede Hoop een verversingsstation in te richten. Dit verversingsstation was de basis voor wat tegenwoordig één van de mooiste steden op aarde is, Kaapstad.
De Western Cape bestaat uit Kaapstad en omgeving, Cape West Coast, Cape Winelands, Cape Overberg, Cape Karoo en Cape Garden route en Klein Karoo.
Het landschap van de Western Cape is veelzijdig. In Kaapstad, de wijnlanden en Overberg vind je een weelderige vegatatie. Het achterland, De Karoo, kenmerkt zich door ruige rotsformaties en taaie vegetatie.

Om onder het juk van de Oost Indië compagnie vandaan te komen trokken een hoop boeren “Voortrekkers” verder het achterland in. In 1745 stichtte de Compagnie in Swellendam een Drostdy met aan het hoofd een landdrost (Magistraat). Deze landdrost moest ervoor zorgen dat de regels van de Compagnie werden nageleefd, indien dit niet het geval was belandde je in de gevangenis behorende bij de Drostdy. Het plaatsje Swellendam is, na Stellenbosch, het op twee na oudste plaatsje van Zuid-Afrika. In het Drostdy museum in Swellendam kun je o.a. de oude gevangenis, de ambachtswerf en de graanmolen bekijken. In 1786 stichtte de Compagnie nog Drostdy in Graaff Reinet.

lees verder onder tabblad "reisinformatie"

Clock tower V&A Waterfront Kaapstad
Clock tower V&A Waterfront Kaapstad
Clock tower V&A Waterfront Kaapstad
Clock tower V&A Waterfront Kaapstad
Clock tower V&A Waterfront Kaapstad
Bo Kaap Kaapstad
Walvissen Hermanus
Knysna Bay tuinroute
Knysna Bay tuinroute