VERFIJN UW KEUZE

U bent hier : Startpagina | zuid-afrika | western-cape | Wijngebied

Zuid Afrika - Western Cape - Wijngebied

Toen Jan van Riebeeck rond 1652 de eerste wijnrank plantte aan de Kaap en hij later de eerste wijn op een V.O.C. schip naar Nederland liet vervoeren, waren de Hollanders niet erg onder de indruk van de kwaliteit. Zij raadden Van Riebeeck zelfs aan om deze wijn maar vooral voor eigen consumptie in de Kaap te gebruiken. Vandaag de dag vind je in het gebied rondom Stellenbosch honderden wijnboerderijen, hadden die er ook gestaan als Jan van Riebeeck zijn druivenranken niet had geplant aan de Kaap?

Veruit het meest bekend zijn de wijnboerderijen rondom Stellenbosch, maar ook in het gebied rondom het plaatsje Robertson en in de Hemel en Aarde Vallei bij Hermanus vind je de belangrijke wijnproducenten van Zuid-Afrika. 

Het gebied rondom Stellenbosch is verdeeld in 5 routes:  Greater Simonsberg, Stellenbosch Berg, Helderberg, Stellenbosch Hills en Bottelary Hills. De wijnliefhebber kan hier zijn hart op halen en een bezoek brengen aan enkele van de 150 wijnboerderijen die voor het publiek zijn opengesteld. Reserveringen voor een wijnproeverij zijn niet nodig. U meldt zich in de proeverij, veelal krijgt u 10 wijnen te proeven voor nog geen Ä 3,- p.p. 

lees verder onder tabblad "reisinformatie"